Tarta aperitiv

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2012 | 5578 vizualizari

 

aveam o foaie de aluat brisee in frigider si nitica foame...asa ca am pus de-o tarta...poftiti la masa, cu drag!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat brisee congelata(se poate prepara si acasa, reteta aici
  • cateva felii de salam cu sunca Victoria
  • 5-6 felii de vinete
  • 100 g mozzarella
  • 5-6 rosi chery
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • putina branza topita , cam o lg
  • 2-3 maini de parmezan ras
  • busuioc si patrunjel verde
  • oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Foaia de aluat o lasam sa se dezghete si apoi o punem in tava, cu hartia ei. O intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle la copt.

Feliile de vinete le saram, piperam si le lasam putin sa se inmoaie. Le zvantam si le punem pe gratar sau intr-o cratita antiaderenta, le prajim pe ambele parti. Mozzarella se taie cubulete, la fel si salamul. Punem feliile de vinete peste aluat, apoi presaram mozzarella si salamul si saram, piperam si punem si putin oregano. Taiem si rosiile in 4 si le asezam deasupra.

Batem ouale bine cu putina sare si putin piper, adaugam branza topita( eu cumpar in cutie, e mai lichida) si laptele si amestecam bine, punem si busuiocul si patrunjelul tocate. Punem amestecul de ou deasupra, pe toata suprafata. Peste el presaram parmezanul ras( eu cumpar la punga, e f fin razuit).

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam jumatate de ora...pana prinde o crusta frumoasa deasupra  si se leaga compozitia...Dupa 15 minute lasati temperatura la 180 grade.

Va astept la o felie! Dau si cafeluta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]