Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 14 Noi 2013 | 7034 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 40 g zahar brun+60 g miez de nuca

Crema

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 2 banane

Decor:

  • 200 ml frisca
  • nesquik pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie:

Caramelizeaza zaharul brun apoi adauga nuca si amesteca bine pana ce nuca este complet acoperita de caramel.

Pune caramelul pe o tava cu hartie de copt si lasa-l pana se raceste complet si este tare.

Zdrobeste caramelul cu nuci cu ajutorul unui sucitor.

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Amesteca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri.

Adauga faina in ploaie si amesteca usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.

La final adauga nuca si omogenizeaza.

Tapeteaza o tava de tarta (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25 de minute.(testul scobitorii)

Pune laptele la fiert intr-o craticioara.

Amesteca galbenusurile cu zaharul,amidonul si faina si adauga laptele fierbinte in fir subtire apoi pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Ia crema de pe foc,adauga zaharul vanilat si las-o la racit.

Pe un platou pune blatul si unge-l cu 1/2 din crema.

Pune pe toata suprafata felii de banane si acopera cu restul de crema.

Peste crema pune frisca batuta bine si pudreaza cu nesquik.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin