Tarta cu biscuiti si prune confiate

de CaroleCuisine in Prajituri, 23 Ian 2012 | 4461 vizualizari

 

O tarta foarte buna si lejera.Potrivita in serile in care aveti chef sa leneviti si sa va uitati la televizor.Se pregateste usor si gustul este divin.Am pregatit-o intr-una din serile acelea..in care nu aveam chef de nimic si nu am cantarit ingredientele..Sunt puse 'dupa ochi',dar am sa incerc sa estimez.

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 10-15 biscuiti
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 aluat cumparat
  • 200-300 gr prune confiate
  • stafide..cca 1 cana
  • scortisoara
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu biscuiti si prune confiate:

Pasul 1: Intr-o cana cu ceai cald punem stafidele si prunele confiate.Le lasam sa se inmoaie

Pasul 2: Sfaramam biscuitii,ii punem intr-un bol impreuna cu,ouale batute,laptele,scortisoara,zaharul,stafidele,prunele si amestecam . Apoi punem aluatul intr-o tava  si bagam in cuptor la 180 grade timp de 10-15 minute. Eu l-am pus ca in imaginea de mai jos pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Scoatem din cuptor si turnam compozitia. Ornam cu felii foarte subtiri de mar si bagam din nou in cuptor timp de 25 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu biscuiti si prune confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

24.01.2012, 19:20

gustoasa

mirela0911 1

24.01.2012, 20:23

mmmmm cu prune, ce bun poate fi!

Lau 1

24.01.2012, 21:27

faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]