Tarta cu boabe de naut si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2014 | 4042 vizualizari

 

o tarta foarte consistenta,ideala pentru pachetel la scoala sau la serviciu....

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  • 1 conserva boabe de naut
  • 1 morcov potrivit, taiat cubulete
  • 2 linguri de ulei
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde tocat

Aluat:

  • 150 gr faina
  • 15 ml ulei
  • 75 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • sare dupa gust
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 ou

In plus:

  • 150 gr. cascaval ras
  • cateva rondele de ardei iute
  • 1 lingura parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu boabe de naut si cascaval:

Calim cubuletele de morcov in ulei 5 minute. Adaugam apoi usturoiul verde taiat rondele, calim alte 5 minute apoi punem boabele de naut din conserva scurse , condimentam dupa gust, adaugam marar verde tocatsi lasam amestecul deoparte la racit.

Amestecam drojdia cu fainaproaspat cernuta, semintele de in+sarea+zaharul, spargem un ou peste, adaugam 100 ml lapte caldut si amestecam totul timp de 10 minute. Din cand in cand mai turnam si cate putin ulei in fir subtire, pentru a obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Ungem o forma termorezistenta cu putin ulei, intindem cu palmele unse cu ulei aluatul in forma,punem umplutura de naut, presaram cascavalul ras, asezam din loc in loc rondele de ardei iute si dam tarta la cuptor la temperatura de 180 grade pana incepe sa se rumeneasca.

Scoatem tarta, presaram parmezan ras, o introducem din nou in cuptor pana se rumeneste suficient.

O lasam la racorit, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu boabe de naut si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu masline