Tarta cu branza si spanac

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2014 | 8224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru tarta
  • 250 grame faina
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 300 grame branza sarata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • sare, piper
  • 8 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Faina se amesteca cu drojdia, apa calduta, apoi se aduaga sarea si uleiul. Se framanta aluatul si se lasa la odihnit.

Intre timp se pune o oala cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa se adauga spanacul. Se lasa 5 minute sa fiarba, se scurge de apa si taie marunt.

Ceapa se taie rondele, usturoiul se toaca si el si se pun la calit impreuna in ulei incins. Se adauga spanacul si se mai tine pe foc 3 minute, se da deoparte si se lasa sa se racoreasca putin.

Se adauga branza sfaramata, smantana si 3 oua batute cu furculita, se amesteca compozitia, se da gust cu sare si piper.

O tava de copt cu fundul detasabil se unge cu unt si se presara cu faina.

Se intinde foaia de aluat, se aseaza in tava avand grija sa tapetam si peretii vasului cu aluat.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se toarna compozitia de cu spanac.

Se fac mici gropite si se sparg 5 oua in ele.

Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute  la 180 de grade.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

poa 1

27.04.2015, 09:05

Arata foarte bine!

RuxyRux 1

03.04.2016, 22:46

Arata minunat! La multi ani frumosi si sanatosi scumpo!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv