Prima reteta facuta pentru buctars la casa noua :)...un desert usor de facut si foarte bun!
Aluatul il scoatem din frigider cu 30 minute inainte de a incepe reteta.
Aprindem aragazul la 180°
Luam o tava pentru tarte,punem aluatul in tava pe hartia de copt .
Deasupra mai punem hartie de copt si varsam niste boabe de fasole;asa aluatul nu se umfla la copt.
Punem aluatul in cuptor cam 20-30 minute,pana se rumeneste pe margini.
Intre-timp preparam umplutura:crema de vanilie o facem dupa instructiunile de pe pachet.intr-un castron punem laptele si adaugam praful pentru crema de vanilie.Batem bine cu mixerul pana devine o crema consistenta.
Capsunile le spalam si le taiem in patru.
Cand aluatul e gata il scoatem din cuptor ,lasam la racit si-l umplem.
Punem crema de vanilie si ornam cu capsuni.
Deasupra stropim cu gelatina(eu am avut spray da se poate utiliza alt tip de gelatina)
Se lasa la rece pana in momentul serviri.
1
in locul capsunilor puteti folosi alt tip de fructe