Tarta cu capsuni

de roberta24 in Torturi, 27 Apr 2010 | 6245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • un pachet piscoturi de sampanie
  • 50 de grame cacao
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 50 de grame unt
  • o fiola de rom
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr ciocolata alba
  • 2 plicuri de gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • cateva capsuni
  • un plic tort jellee rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pregatim un sirop din apa, zahar, cacao si unt pe care il lasam la racit.

Punem la inmuiat gelatina in cateva linguri de apa, apoi rupem ciocolata alba si o amestecam cu 200 ml frisca lichida, punem compozitia pe baie de aburi pana se topeste ciocolata fara sa o fierbem. In compozitia de ciocolata adaugam gelatina inmuiata, amestecam foarte bine si lasam crema la racit.

Frecam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema, apoi adaugam treptat cele 500 de gr de mascarpone. Separat batem foarte bine rstul de 300 de ml de frisca lichida pana obtinem o spuma tare, apoi incepem sa adaugam lingura cu lingura crema de ciocolata alba cu gelatina, mixand pana la incorporarea totala a acesteia.

Adaugam apoi crema cu mascarpone si la final capsunile pasate si amestecate cu zaharul vanilat. Pregatim o forma detasabila de tort o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si apoi, inmuiem piscoturi in siropul de ciocolata si imbracam peretii formei, turnam crema si nivelam, apoi dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce crema s-a intarit bine, scoatem inelul formei, si ornam tarta cu frisca, capsuni si tort jellee.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

27.04.2010, 23:21

arata foarte bine

gaby_duceag 1

28.04.2010, 09:33

da,pofta am,.dar n-am tarta))

elena1988 1

02.02.2011, 17:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet Marcolino