Tartă cu ciocolată

de Rita Ilies in Prajituri, 12 Dec 2013 | 3383 vizualizari

 

Am început demult să ascult primele cântece de Crăciun ale lui Frank Sinatra și ale Brendei Lee din această iarnă, iar acum, mintea îmi e doar la dulciurile cu arome specifice sărbătorilor. :)
Sunt pofticioasă, iar ciocolata cu miez de nucă și aromă de portocale bine coapte, m-a ținut azi prin bucătărie. Am experimentat o tartă pe care cu siguranță am s-o mai fac și cu alte ocazii, dar cu mai multă ciocolată. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g unt moale
  • două gălbenușuri
  • două căni cu vârf cu făină cernută
  • 3 linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutura de ciocolată:
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 200 ml lapte gras
  • 180 g ciocolată amăruie
  • 6 linguri cu amidon
  • două albușuri
  • o fiolă cu esență de portocale
  • o lingură cu zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Într-un castron amestecăm bine untul cu zahărul și cele două gălbenușuri. În pasta obținută se adaugă făina în ploaie și se frământă pentru a obține o cocă maleabilă.

Aceasta se întinde cu mâna în tava de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.

Coca se înțeapă sau se așează 2-3 boabe de fasole în tavă pentru a nu se umfla în timpul coacerii și se va ține la cuptor aproximativ 5-10 minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.

Ciocolata se topește în frișcă pe bain marie. Când acestea s-au omogenizat, se adaugă albușurile amestecând cu telul.
Amidonul împreună cu esența de portocale se dizolvă în lapte și se adaugă în compoziția de ciocolată. Amestecăm continuu pentru omogenizarea amidonului. Vom obține, de fapt, o glazură care în cuptor se va lega precum budinca.
Se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 130 de grade. Se urmărește ciocolata care trebuie să fie închegată. Se servește la temperatura camerei, simplă sau cu adaos de nuci ori alune prăjite.

Poftă bună! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

15.12.2013, 19:09

Hai incearca ))

Rita Ilies 1

15.12.2013, 21:04

E prea complicat... trebuie să-mi mai fac și manichiura din când în când.

diaconta 1

16.12.2013, 11:00

Vin si eu?ca nu prea mai am timp de ele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura "tavalita"