Tarta cu cirese si gutui

de simona72 in Prajituri, 21 Iun 2014 | 4301 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru cea mai mare iubitoare de tarte, Timea, de la care am imprumutat si reteta de aluat...a iesit perfect! Multumesc draga mea!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 125 gr unt
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 ou
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina
  • pt umplutura:
  • 400 gr gutui de la borcan pentru placinte
  • 500 gr cirese fara samburi
  • 1-2 linguri lichior Amaretto
  • 1 lingura gris
  • pt deasupra:
  • 1 mana de migdale
  • 75 gr unt
  • 60 gr faina
  • 2 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri lichior Amaretto
  • cateva cirese pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si gutui:

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie: am pus in vasul robotului untul si zaharul si am mixat pt 2 minute. Am adaugat oul, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie. Am mixat pt cateva secunde, pana sau incorporat ingredientele. Faina am amestecat-o cu sarea, am adaugat 1/2 din cantitatea de faina peste celelalte ingrediente, am mixat pt 1 minut. Am adaugat si restul de faina, am mixat pt cateva secunde pana s-a format aluatul si usor a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pt 30 minute.

Dupa ce a stat suficient la frigider, am scos aluatul din folie, l-am pus pe masa de lucru infainata si am intins cu sucitorul. Am rulat foaia de aluat pe sucitor si am pus-o intr-o forma de tarte unsa cu unt sau ulei. Am apasat usor cu mana, am presat marginile pana a capatat o forma frumoasa. Am pus lingura de gris peste aluat, gutuile de la borcan cu ciresele le-am amestecat, le-am pus peste aluat si am stropit cu putin lichior Amaretto. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute. 

Migdalele le-am maruntit la robotul de bucatarie, am adaugat untul, faina si zaharul. Am pornit robotul pt cateva secunde pana aluatul a devenit nisipos. Am pus amestecul peste tarta dupa cele 10 minute de stat la cuptor, am stropit cu putin lichior Amaretto si am dat din nou tava la cuptorul incins la 170 grade pt 20-25 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti.

Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

pt umplutura de fructe nu am folosit deloc zahar...gutuile de la borcan au avut zahar, asa ca nu am condiserat necesar sa adaug zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta dietetica, cu iaurt si cirese