Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Aletta in Prajituri, 22 Mai 2016 | 3738 vizualizari

 

De mult astept sa apara capsunile de mai ca sa pot face aceasta tarta!
Va invit sa o incercati! PS: o sa aveti aprecieri!!;)

 

INGREDIENTE

Aluatul de tarta:

  • 250 g faina
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • coaja de o lamaie
  • un zahar vanilinat
  • 80 g zahar
  • 150 g unt

Pentru crema frangipane(ideala pentru tarte sau briose):

  • 6 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 120 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie sau baton vanilie
  • 100 g zahar
  • 40 g unt topit

In plus:

  • fasole (cat doriti)
  • capsuni (300 g)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Am inceput prin a face aluatul: Se amesteca faina cu zaharul vanilinat,zaharul,coaja de lamaie,praful de sare si se adauga untul bucati.Se amesteca pana cand aluatul devine ca nisipul.Atunci se adauga galbenusurile si se formeaza o bila de aluat care se pune la frigider pentru 30 minute.Apoi se pune intr-o forma de tarta tapetata pe fund cu hartie de copt si pe margini cu unt.Se pune fasole sau orez si se coace 30 de minute la 180 grade.

Intre timp se prepara crema : (este luata dintr-o carte de retete italienesti)

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine o crema albicioasa,se adauga treptat faina, si se mai subtiaza cu lapte,pana cand se incoporeaza tot laptele.Se pune la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa.Cand e gata se adauga si esenta de vanilie in cazul meu, iar daca se foloseste baton de vanilie atunci se pune in lapte la inceput.Se adauga si untul topit,amestecand.Se lasa la racit.

Se pune crema peste tarta si se orneaza cu capsuni taiate.Se lasa la frigider vreo 2 ore.Pofta buna!!

 

 

TIPS-URI

1

se poate marii cantitatea de zahar la crema

2

se poate adauga si coaja de portocala in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si capsuni