Multumesc pt inspiratie, Lilik :)
1. Untul se freaca cu zaharul si vanilia pana se obtine o pasta moale.
2. Intr-un castron cernem faina si preful de copt, peste care adaugam pasta de unt, ouale si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cca 30 minute.
3. Aluatul rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta unsa si tapetata. Avem grija sa intindem aluatul pe marginile tavii, dupa care in mijloc il intepam cu furculita. Pe o hartie de copt, asezata deasupra aluatului, pe mijloc, asezam cateva boabe de fasole pentru a nu permite sa creasca la fel de inalt ca si peretii tavii.
4. Se introduce la cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu spre mare timp de 25-30 minute
Crema:
1. Ouale se bat bine cu jumatate din zahar. In aceasta compozitie incorporam faina.
2. Laptele se pune la fiert impreuna cu frisca lichida/ smantana, restul de zahar si vanilia. Cand laptele inceapa sa fiarba, adaugam compozitia de oua, zahar si faina, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor si prinderea cremei de peretii oalei.
3. Crema trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite (poate putintel mai gros). Cand se ia de pe foc, se va amesteca in continuare pana la racirea cremei (altfel va alegeti cu cocoloase).
4. Crema racita se toarna peste tarta. Fructele taiate felii se aseaza peste crema. Puteti asezona cu gelatina (un plic de gelatina si 1 lingura de zahar se fierb in 200 ml apa. Se aduce la fierbere prin amestecare continua. Cand lichidul s-a ingrosat, se raceste in acelasi mod ca si crema: amestecand continu.)
5. Tarta se tine la frigider timp de cel putin 1 ora.
Serviti cu placere!
1
Daca totusi s-au format cocoloase, "strecurati" crema prin sita (de ceai)
2
Crema trebuie sa prinda putina pojghita inainte de a aseza fructele pe deasupra