Tarta cu dovlecei

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 7895 vizualizari

 

o tarta care merita incercata, e senzational de buna si e potrivita atat pentru un bufet suedez la o petrecere cat si pentru cina, sau pachetelul pentru serviciu!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare


pentru umplutura:

  • 5 oua
  • 200 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta.

Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor marginile in interior. Taiem aluatul care depasesete forma. Cu o furculita intepam suprafata tartei. 

Batem ouale cu sarea si adaugam telemeaua rasa.

Adaugam ceapa si mararul tocate marunt. Curatam dovleceii de coaja si ii taiem feliute putin mai groase si ii punem si pe ei peste compozitia de oua.

Punem nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizam.

Turnam compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta am facut o impletitura pe care am asezat-o pe margine. Am uns cu putin ou din compozitie.

Dam la cuptor la foc mediu. Cand este aproape gata radem deasupra cascavalul.

Mai dam la cuptor inca 5-10 minute.

Lasam sa se racoreasca putin apoi taiem felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza