Tarta cu dovlecei

de Lau in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2013 | 3789 vizualizari

 

Sursa Laura Sava,

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei potriviti
  • 50 g ulei
  • 1 cana lapte
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Dovleceii se spala si se curata de coaja(nu in intregime),dupa care ii taiem rondele subtiri,

Mixam albusurile spuma cu sare,

Mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam laptele,amestecam faina cu praful de copt,si cernem peste amestecul de galbenusuri,

Adaugam feliile de dovleceii,omogenizam si la final adaugam albusurile spuma,potrivim de sare si piper dupa gust,

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt,deasupra am adaugat 1 ou batut (nu aveam cascaval in casa)si dam la cuptorul incalzit ccca 30-40 min pana trece testul cu scobitoarea

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta de legume