Tarta cu dovlecel si ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2011 | 3769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 8 g drojdie proaspata
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 galbenus de ou si 1 ou intreg
  • 70 g unt topit
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella
  • 100 g urda
  • 2 oua
  • cateva fire de cimbrisor
  • Pentru topping:
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 zucchini galben
  • 1/2 zucchini verde
  • 6-7 ciuperci champignon de marime medie
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel si ciuperci:

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca.

Cat timp acesta sta la dospit, curatam dovleceii de coaja, ii feliem si, ii saram un pic. Ii lasam 15 minute sa se moaie.

Punem aluatul intr-o tava. Adaugam branzeturile amestecate cu oua si verdeturi.

Calim ciupercile 1 minut in uleiul in care am pus un catel de usturoi. Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Aranjam feliile de dovlecel si ciupercile si coacem tarta in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 30 minute.

Cand compozitia pare coapta, turnam peste tarta oul batut cu lapte. O mai lasam inca 10 minute, pana capata o culoare aurie.
O putem servi calda, dar este la fel de buna si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci