Tarta cu ficatei de pui si ciuperci

de oanapl in Ficat, 14 Sep 2017 | 4399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 125 g unt moale
  • 250g faina
  • 50ml apa
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • ½ kg ficatei
  • 3 cepe verzi
  • 200 g ciuperci conservate
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficatei de pui si ciuperci:

Pentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora.

Pentru umplutura, calesti ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, adaugi ficateii spalati si curatati si ii lasi pana ce isi schimba culoarea. Treci totul prin masina de tocat, iar pasta rezultata o amesteci cu ciupercile si patrunjelul taiate marunt, sare, piper si ouale batute.

Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi subtiri. Una o asezi intr-o tava rotunda, imbracand si peretii, pui umplutura si o acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu aluatul ramas dupa ce tai aluatul ramas pe marginile tavei, poti orna tarta.

 Dai tarta la cuptor, pentru circa 35-40 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficatei de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid