Tarta cu gem de prune

de alilianaa in Prajituri, 2 Mai 2014 | 4371 vizualizari

 

Simpla dar atat de bunaaaaaa..

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • in sfert de plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250-270 g faina ( in functie de tipul acesteia si de cat ,,cere" aluatul)
  • gem de prune ( cca 8 linguri)
  • zahar vanilat pudra
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune:

Aluat: Intr-un bol se pune faina ( pentru inceput- 120 g), sarea, praful de copt, untul, oul. Se framanta bine. La final se pune laptele, se framanta si in functie de consistenta se adauga restul de faina. Aluatul se da la rece cca o ora, dupa care se scoate se intinde o foaie si de pune intr-o tava rontunda cu marginile detasabile. Inainte, tava se unge bine cu unt. 

Se aseaza aluatul , se ridica putin pe margini, se inteapa cu furculita. Peste acesta se adauga gemul de prune. De-asupra  se pune aluat in forme diferite, eu am ales niste figurile decupate. Tarta se da la cuptor pentru 25-30 minute cel mult. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer