Gustoasa si racoritoare!
1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga ouale batute, se amesteca si se pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca, la rece, 30 de minute.
2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda de tarta, unsa cu unt si se coace in cuptor preincalzit 30 de minute, la foc moderat.
3.Se prepara crema:se pune laptele la fiert, pe foc mic. Cand clocoteste,se aduga faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si coaja de lamaie.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si sucul de lamaie.
4.Peste aluatul de tarta se pune crema,se niveleaza si se orneaza cu frisca pe margini cu aparatul de ornat torturi.Se tine la rece pana la servire. .