Tarta cu lamaie si bezea

de La Ancuta in Dulciuri, 6 Mar 2011 | 6199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 125 g unt
  • 275 g lapte condensat
  • 3 lamai
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Zdrobim biscuitii marunt (eu i-am facut cu robotul) si apoi ii amestecam cu untul moale. Va fi un aluat sfaramicios.

Ungem o tava rotunda (26 cm) cu unt si punem biscuitii. II apasam pe fundul si marginea tavii cu mana sau cu dosul unei linguri.

Pentru crema de lamaie mixam laptele condensat cu galbenusurile, coaja rasa de la o lamaie si zeama de la toate trei lamaile.

Turnam crema in tava peste blatul de biscuiti.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.

Montam bezeaua peste crema si facem cateva valui cu dosul lingurii.

Coacem in cuptorul incalzit, la foc mic, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bezeaua. Stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor.

Portionam doar dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de lamaie