Avand in vedere ca nu sunt deloc indemanatica in decorarea torturilor cu martipan, nu-i puteam gasi mai buna intrebuintare pachetuluicare zacea de cateva zile pe raft decat aceasta tarta. M-am inspirat din reteta frantuzeasca Galette des Rois si a iesit ceva super bun!
Incalzim cuptorul la 200 de grade.
Dam prin razatoarea cu ochiuri mari martipanul. Ii adaugam ouale, esenta, zaharul si untul topit si racit. Mixam in jur de 5 minute pana devine omogem.
Intr-o tava rotunda si putin inalta punem hartie de copt si prima foaie de aluat, pe care o intepam pe alocuri cu ajutorul unei furculite.
Turnam peste prima foaie de aluat umplutura, avand grija ca martipanul sa fie distribuit uniform.
Terminam prin a pune deasupra a doua foaie, lipindu-i bine marginile de prima. Optional, facem niste crestaturi, dar nu foarte adanci cu un cutit, apoi ungem cu lapte.
Dam tarta la cuptor pana se rumeneste.