Tarta cu mere si miere

de La Ancuta in Prajituri, 29 Mar 2011 | 7003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 150 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mere
  • Pentru topping:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri faina
  • 25 g unt
  • samburi de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si miere:

Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare.
Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe partea rotunda, dar fara a ajunge pana jos. Asezam merele in tava, peste aluat, cu partea crestata in sus.

Pentru topping punem laptele pe foc impreuna cu mierea si scortisoara. Lasam sa se incalzeasca.
Adaugam apoi faina si untul moale si amestecam bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dam de pe foc si turnam peste merele din tava. Deasupra punem nuca rupta bucatele.

Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar