Tarta cu pere

de Alinutza80 in Prajituri, 21 Noi 2012 | 9596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat pentru tarte
  • Ingrediente umplutura:
  • 4 linguri de unt nesarat moale
  • 3 linguri de faina
  • 100 gr zahar
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de o lamaie
  • 2 linguri gem de prune (sau caise)+2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura.

Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor.

Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.

Intr-un castron se pun oul, zaharul, faina si se amesteca bine cu mixerul,apoi se incorporeaza si untul.

Se  intinde aluatul intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat. Se adauga apoi umplutura peste ele .

Se da la cuptorul preincalzit la180 grade cam 40 minute(se incearca usor cu scobitoarea ).

Cand se scoate din cuptor se unge tarta cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.

Se poate servi calda cu inghetata, dar si rece la o cafea.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]