Tarta cu peste, dovlecel si porumb

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2015 | 5137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 g faina
    • 200 ml apa calduta
    • 15 g drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 3 linguri ulei
    Umplutura:
    • 500 g sardine in sos tomat
    • 150 g boabe de porumb
    • 1 dovlecel mic
    • 1 gogosar
    • 1 lingurita rozmarin uscat
    • piper
    • 5-6 linguri parmezan ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste, dovlecel si porumb:

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.  La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de minute.

Umplutura: Scoatem sardinele din conserva cu tot cu sosul tomat si cu multa atentie ii scoatem oasele, la mine sardinele au fost ceva mai maricele asa ca nu a fost foarte greu sa le curat. Le sfaramam putin cu furculita. Dovlecelul il spalam, il taiem rondele, gogosarul il spalam, il taiem felii rotunde si scuturam semintele. Luam aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte. Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, o asezam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tapetam si pe margini cu aluat, iar surplusul il indepartam. Intepam aluatul cu furculita, punem cam jumatate din peste. Asezam rondele de dovlecel, presaram porumbul, apoi feliile de gogosar. Punem restul de peste uniform, presaram piper, rozmarin iar la final parmezanul ras. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si prinde o crusta aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem sa se raceasca putin si se poate servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste, dovlecel si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu peste si porumb