Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).
Pregatim intai aluatul:
- frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala
- adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte.
Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si taiem surplusul de aluat.
Dam tava la cuptor la 175 de grade timp de 8 minute.
Umplutura:
- spalam bine fructele
- daca sunt coapte bine se pot curata
- taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc
- lasam sa fiarba pana se inmoaie bine fructele si se topeste zaharul
- adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam peste jeleul de fructe
- lasam pe foc amestecand pana se ingroasa.
Turnam compozitia peste aluat si nivelam cu o lingura.
Presaram deasupra scortisoara.
Aluatul pus deoparte il intindem pe masa tapetata cu faina si decupam cu o forma inimioare.
Asezam inimioarele de jur imprejur pe toata suprafata tartei.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos deasupra.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi pudram cu zahar pudra si servim.
1
Puteti folosi coaja si zeama de lamaie in loc de portocala