Tarta cu pipote si ciuperci

de oanapl in Pui, 30 Mar 2017 | 2690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 300 g pipote de pui
  • 1 borcan ciuperci
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 1 ceapa
  • 2 oua + 2 albusuri
  • cimbru
  • sare
  •  garnisit:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 50 g seminte de susan neprajite
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pipote si ciuperci:

Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. Pasta rezultata, o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate felii si ciupercile taiate marunt si sare dupa gust. Dai compozitia la rece.

Pentru aluat, amesteci faina cu sare si unt. Sfarami amestecul intre degete, adaugi galbenusul si apoi apa, putin cate putin, cat sa se lege. Framânti pentru a obtine un aluat omogen si il dai la rece, pentru 30 de minute.

Întinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o intepi cu furculita si asezi umplutura. Din aluatul ramas pe margini, decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj in forma de stea) pe care le asezi peste umplutura. Amesteci galbenusul cu lapte si ungi aluatul apoi presari susan.

Introduci tarta in cuptorul incins, pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pipote si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut, dulce-acrisor