Tarta cu prune II

de Criss in Prajituri, 3 Sep 2014 | 6128 vizualizari

 

...si mai urmeaza si tarta cu nr, III si IV si cine stie cate inca? :)

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • un varf de cutit de sare
  • 4-5 lg apa rece
  • Pt umplutura:
  • 700 g prune
  • 3 lg de zahar
  • 2 lg amidon
  • 2 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune II:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il invelim intr-o folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora. Impartim aluatul in doua parti, una cam 1/3 iar cealalta cam 2/3. Partea mai mare (2/3) o intindem intr-o forma de tarta, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 10 minute, timp in care pregatim umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava si presaram  grisul peste aluat.

Pentru umplutura, spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri. Amestecam feliile de prune cu zaharul. Lasam pe foc 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Peste prune adaugam amidonul pe care in prealabil il amestecam cu putina zeama lasata de prune, apoi turnam amestecul peste prune si fierbem pana se ingroasa si capata aspect de budinca. Turnam amestecul de prune in tava de tarta iar din restul de aluat (1/3) facem grilajul pe care il punem deasupra. Ungem grilajul cu galbenus de ou, presaram putin zahar si coacem tarta 15-20 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Criss 1

04.09.2014, 05:42

Multumesc mult dragelor. Intr-adevar, tartele si prajiturile simple cu fructe sunt cele mai bune,

Criss 1

04.09.2014, 05:42

cristeena20 1

06.09.2014, 13:43

o fac chiar acum sper sa imi iasa buna si frumoas aca a ta de cand ai postat-o ma bantuie reteta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si nuca