Pe vremea cand inca mai puteam savura ceva bun, am gasit la Miha,o tarta cu pui si ciuperci. Mi-a facut o pofta nebuna, incat am facut-o si am savurat-o cu mare placere. O tarta de nota 20, multumesc Miha ;)
umplutura
Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min.
Scoatem si intindem aluatul intr-o tava de tarta presarata cu putina faina. Sucul de rosii il amestecam cu usturoiul pisat si cu oregano si ungem aluatul cu acest sos.
Pieptul de pui il taiem cubulete si il asezam peste aluatul din forma. Ciupercutele le spalam si le taiem felii,le lasam la scurs si apoi le punem peste piept. Taiem si cotletul bucatele mici si il punem peste ciupercute. Taiem putina mozzarella cubulete si punem deasupra. Condimentam cu sare, piper si batem ouale cu smantana. Turnam sosul de smantana peste tarta si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava din cuptor si radem cascaval deasupra si dam iar la cuptor cat sa se topeasca cascavalul.
1
preferabil de scurs bine ciupercile sau curatate fara apa pentru ca lasa zeama.