Tarta cu spanac si cartofi

de Lau in Mancaruri de legume, 19 Noi 2019 | 4758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 4 cartofi potriviti
  • 400 g spanac proaspat
  • 2 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri smantana
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 100 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si cartofi:

Aluatul il dezghetam la temperatura camerei.

Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi.

Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna cu spanacul taiat bucati in 2-3 linguri ulei de masline.

Le calim pana ce frunzele de spanac isi pierd din volum, adaugam 1/2 cana de apa, lasam sa fiarba pana ce scade lichidul, adaugam smantana, usturoiul pisat si cascavalul, lasam cca 1 min pe foc, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,intepam  cu furculita, adaugam spanacul, cartofii, ouale batute cu condimente dupa gust, cascavalul dat prin razatoare si dam la cuptorul incazit cca 30-35 mi la 190 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de cartofi cu cârnaţi olteneşti