Tarta cu visine si bezea

de LUK in Prajituri, 5 Aug 2012 | 4381 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • 150 gr unt
  • 350gr faina

Pentru crema:

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida(optional)
  • aprox. 500gr visine(eu am avut congelate)

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 150gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si bezea:

 Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa rece).Formati o bila pe care o puneti in folie alimentara sau in punga si pastrati-o la frigider 30min.

Crema:preparati budinca conform instructiunilor de pe plic.Raciti-o apoi.(eu am pus o in congelator)Cand e rece amestecati o cu visinele(daca folositi visine congelate,dezghetati-le la temperatura camerei si lasati-le intr-o sita sa se scurga de apa).Luati 1-2 linguri de budinca pentru a o amesteca ulterior cu frisca.

Intindeti aluatul sub forma unei monezi pe blatul tapetat cu faina.Presarati foarte fin si desupra faina pentru a nu se lipi pe sucitor.Rulati usor aluatul pe sucitor si asezati-l in forma de tarta,ridicandu-l si pe margini.

Turnati crema in interiorul tartei si coaceti la 150 de grade cca 40 min(cand e rumenit frumos pe margini e gata).

Pe tarta rece se unge frisca batuta bine si amestecata cu budinca pastrata de la crema.

Bezeaua(de preferat sa o faceti inainte de a coace tarta,chiar inainte cu o zi pentru a scuti timp):

Bateti foarte bine albusurile pana sunt tari,adaugati treptat zaharul pudra si mixati bine pana obtineti o spuma lucioasa.Turnati usor in tava si aranjati o pe toata suprafata.Coaceti la foc mic(80-90 de grade) cca 2 ore.

Peste tarta unsa cu frisca asezati cu grija bezeaua rece.

TIPS-URI

1

forma de tarta avut diam. de 26cm;eu am folosit o forma de silicon care nu trebuie unsa.Daca folositi alta forma,ungeti o cu putin unt si tapetati o cu faina inainte sa asezati aluatul in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

06.08.2012, 17:25

buna combinatia imi place

Sim0na 1

07.08.2012, 14:12

Ce delicios arata... Faina tare combinatia

LUK 1

07.08.2012, 16:57

multumesc Mamaie,Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de capsune