Tarta de ciocolata cu frisca

de RuxyRux in Prajituri, 3 Sep 2014 | 4443 vizualizari

 

Una dintre cele mai fine si mai delicioase tarte gustate de mine vreodata si cred ca stiti ca sunt o mare mare iubitoare de ciocolata...asa prin definitie :))))) ! Crema de ciocolata este incredibila...o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

Crema de ciocolata:

  • 300 ml frisca lichida neindulcita( din smantana)
  • 100 gr zahar
  • 180 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri pline de nutella
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 150 gr unt
  • 1 pahar de frisca proaspata( batuta)

frisca pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu frisca:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune) sau se poate pastra la rece.

Facem crema: Punem pe foc mic frisca lichida  intr-un vas larg, o infierbantam usor( fara sa o fierbem) si topim ciocolata in ea. Tragem vasul de pe foc si adaugam nutella, amestecam bine, apoi punem untul rece taiat felii. Amestecam pana se topeste si este bine incorporat in crema, Punem in crema vanilia si esenta de rom, apoi lasam sa se raceasca bine. Cand este rece( eu am pus-o la frigider), o mixam 7 minute sau pana devine foarte pufoasa. Este timpul sa adaugam frisca si sa mai amestecam usor inca putin. Crema o punem la rece.

Scoatem aluatul si-l intindem cu sucitorul pe o foaie de copt( asa am procedat eu) cu o folie deasupra( sa va fie mai usor).

Am pus blatul in tava de tarta si l-am copt la 200 de grade pana s-a rumenit( atentie sa nu-l tineti prea mult pentru ca se usuca si se arde). Daca cuptorul e prea tare il puteti acoperi cu o foaie de copt.

Cand este gata scoatem blatul si-l racim apoi il mutam usor pe platou.( daca scoateti blatul cald din tava se va rupe).

Umplem blatul cu crema si decoram cu frisca( sau nu) si cu sos de ciocolata.

Ar fi ideal sa o lasati cateva ore bune la rece :) insa sincer nu stiu daca o sa  rezistati :))))

TIPS-URI

1

Crema este foarte foarte buna si pentru torturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

RuxyRux 1

08.09.2014, 17:48

Multumesc scumpa mea Andreea! Chiar a fost minunat de delicioasa!

Raluca57 1

23.09.2014, 13:32

Mi-a iesit o bunatate. La crema am uitat sa pun zaharul (la "preparare" nu apare), dar mi-a placut asa, este mult mai buna fara zahar. M-am speriat ca este cam moale, dar s-a intarit in frigider. Frisca n-am avut pt ornat, dar am improvizat un jeleu rapid din zmeura si afine si amidon. Chiar o bunatate!!!

RuxyRux 1

23.09.2014, 15:06

Draga mea Raluca, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut ca ai probat reteta si mai ales ca ti-a placut! Cu adevarat crema e minunata! Iti multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca