Este un tort preluat dupa o reteta spaniola dar modificat dupa gustul meu.
BLAT
Intr-un castron amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Separat mixam untul cu zaharul si vanilia pana se formeaza o pasta apoi ouale unul cate unul.Turnam laptele peste faina din castron pana se omogenizeaza si o amestecam impreuna cu pasta de unt ,compozitia obtinuta se toarna intre-o tava tapetata cu hartie si se coace la 180 grade aproximativ 50-60 min.
MOUSSE DE CIOCOLATA
Se topestc fulgii de ciocolata la bain -marie. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar .Mixam albusurile cu restul de zahar si separat mixam si frisca, iar cand ciocolata este topita la 40 grade se adauga galbenusurile si cu atentie mare se face incorporarea (grija mare sa nu se intareasca) Urmeaza albusurile, apoi frisca si se amesteca cu multa finete pana se ingroasa putin ....se scoate la rece si cand este aproape calina se umple blatul care vine taiat in 3 straturi si se pune din nou la frigider si se lasa cam 4-5 ore .
CREMA DE CIOCOLATA PT ACOPERIT TORTUL
Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie ,se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca.Dupa parcurgerea celor 4-5 ore se scoate tortul de la frigider si se acopara cu crema de ciocolata.
1
Pt insiropat blatul este recomandat si potrivit un sirop din zahar brun ....daca se prefera mai aromat se amesteca cu esenta dupa placul fiecaruia .