Tarta de dovlecei cu legume

de trifadalia in Mancaruri de legume, 26 Sep 2018 | 3554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc dovlecel (600 grame)
  • 300 gr branza telemea
  • 150 grame faina
  • 60 ml ulei
  • 5 oua
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapa1/2 buc ardei rosu
  • 1 legatura marar verde
  • 1 leg ceapa verde ( frunzele)
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de dovlecei cu legume:

Dovlecelul se spala si se rade pe razatoarea mare. La fel si ceapa, si se lasa jumatate de ora sa stea la inmuiat cu sare.

In alt bol se rade si branza telemea, peste care se adauga ardeiul taiat subtire cubulete  sau julien dupa preferinte. Se pune si mararul taiat marunt si frunzele de la ceapa verde.

In alt bol se ssarg ouale si se bat putin cu telul cat sa se desfaca albusul de galbenus. Peste oua se pune dovlecelul si ceapa stoarse de zeama, se adauga apoi branza si restul ingredientelor. Se amesteca sa se omogenizeze. Se cerne faina peste compozitie amestecand usor. La final se adauga si praful de copt.

Compozitia se pune in tava unsa si tapetata la copt pentru 30 de minute, in cuptorul preincalzit, la 150 grade Celsius.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de dovlecei cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]