Tarta delfin cu capsuni si banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 27 Mai 2014 | 19055 vizualizari

 

Nu stiu cum sa incep introducerea,cand am inceput sa fac tarta,fata mea cea mare era plecata la magazin si cand sa intors acasa mia zis'' mama am vazut la boulangerie acelasi model de tarta doar ca in mijloc avea un delfin din banana cu o capsuna in gura" si ca sa-i fac o surpriza celei mai mici am executat si delfinul,a fost tare incantata aseara dar ia parut rau ca a mancat si delfinul :))))

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 plic praf de copt

Ptr umplut:

  • 1 plic de budinca de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Ptr ornat:

  • banane
  • capsuni
  • 1 plic de gelatina ptr tarte+zahar
  • ptr ochii delfinului am utilizat 2 pepite mici de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delfin cu capsuni si banane:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul.

Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul.

Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt.

Aceasta compozitie am turnat-o intr-o tava de tarta cu boruri ondulate si unsa cu unt,am dat tava la cuptor ptr coacere la 180-200 g°c pana sa rumenit frumos.Am mai lasat tava in cuptorul stins cateva minute(sa nu se lase blatul)apoi am pus pe un platou.

Am rasturnat blatul(cu fundul in sus)si am turnat peste el(in adancitura formata de forma de tarta)budinca preparata conform instructiunilor de pe plic.

Peste budinca am pus fructele spalate si taiate(ca in imagine) si am turnat gelatina speciala ptr invelirea fructelor preparata dupa instructiunile de pe plic.

In mijlocul tartei am lasat loc ptr delfin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delfin cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe (de post)