Deserturile cu mere pot fi simple sau mai complexe, dar sunt la fel de gustoase si satioase. Pentru aceasta Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, unt, oua, zahar, mere, scortisoara.
Cum se prepara Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga untul rece si framanta bine cu degetele sau cu ajutorul unui robotel pana cand amestecul devine nisipos.
Adauga oul batut si continua sa framanti pana cand aluatul incepe sa se lege. Daca este prea uscat, adauga 1-2 linguri de apa rece. Formeaza o bila de aluat, inveleste-o in folie alimentara si pune-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Pune-le intr-un bol mare si adauga zaharul, scortisoara si sucul de lamaie. Amesteca bine pentru a acoperi merele uniform.
Scoate aluatul din frigider imparte-l in doua portii: una mai mare si una mai mica. Intinde partea mai mare pe o blat usor infainat intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Asaza aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt, presand usor marginile.
Pune umplutura de mere peste aluat si niveleaza-o.
Partea mai mica de aluat, intinde-o in strat subtire si taie fasii late de 2-3 cm si formeaza un grilaj peste mere.
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Coace tarta timp de 35-40 de minute sau pana cand aluatul este usor rumenit.
Dupa coacere, scoate tarta din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o servi.
Dintre deserturile gustoase cu mere, va recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere sau Mere coapte servite cu o delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.
1
diametru tava 26 cm
2
poti adauga stafide sau nuci tocate pentru un plus de textura si aroma.