Tarta Tatin

de nico15 in Prajituri, 19 Oct 2011 | 5220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 150 g de zahar
  • 100 g de unt
  • 1 foaie de foietaj
  • scortisoara
  • 1 lingurita de cognac
  • esenta de rom
  • inghetata
  • zeama de lamaie    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin:

Se curata merele de coaja, si se taie mai mare in sferturi sau in felii mai subtiri, eu am ales varianta a doua. Dupa ce am feliat merele le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Intr-o forma de tarta sau cratita in care doriti sa faceti tarta puneti zaharul sa se caramelizeze, mare atentie doar caramelizat nu ars, haha. Cand acesta s-a caramelizat , adaugam untul si continuam sa amestecam. Dupa ce si untul a fost incorporat, trecem la aranjarea feliilor de mar in forma de tarta, adaugam peste mere: scortisoara, lingurita de cognac si esenta de rom. Dupa aceasta intindem foietajul deasupra peste mere si intepam cu o furculita in diferite parti aluatul.

Dam la cuptor 25-30 de minute.  Dupa ce scoatem tarta o vom rasturna pe un platou in asa fel incat foietajul sa fie dedesubt.

Se poate servi cu inghetata de ciocolata sau vanilie cum preferati, eu am folosit inghetata de ciocolata dupa cum puteti observa in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (9)

LUK 1

20.10.2011, 16:25

delicioasa

nico15 1

20.10.2011, 19:02

Scumpa mea Sidy, pe gustos nu am mai intrat de foarte multa vreme iar pe Fete si Baieti nu pot intra. Apropo am deschis un blog nou, www.intalnireadetreizecideani.blogspot.com, poate ma ajutati si voi sa apara pe cat mai multe blogguri poate mai dau si eu de colegi. Multumesc mult tuturor si va invit la o portie de tarta.

Lau 1

20.10.2011, 20:51

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]