Tarta TATIN

de Dea_Dea in Prajituri, 28 Aug 2013 | 4706 vizualizari

 

Vorbeam saptamana trecuta cu cineva , si am vazut si la tv , aceasta minunata tarta, pe care nu am facut-o pana acum , asa ca am zis sa fac si eu . A iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 6-7 linguri de faina
  • 1 ou

MAI AVEM DEVOIE DE

  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta TATIN:

Aluatul:

Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta.

Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde.

Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul.

Merele se curata si se taie felii.

Se pune zaharul in tava de yena la cuptor la foc potrivit, sa se caramelizeze.

Se adauga untul si se omogenizeaza.Se adauga merele si se presara scortisoara.

Se intinde foaia de aluat si se pune peste mere, marginile de intoroduc inauntru cu ajutorul unei linguri , si se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se scoate , se lasa 5-10 min , si se intoarce pe un platou mai mare ca tava .

TIPS-URI

1

Se pot folosi pere.

2

Se poate folosi aluat din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta TATIN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]