Ieri am primit o galetusa cu mure de cultura mari si frumoase, din care azi voi face iarasi un cheesecake la cererea lui Alex, dar am facut si o tarta. Ma rog, initial s-a vrut a fi un clafoutis insa am mixat prea mult ingredientele si compozitia a devenit prea spumoasa, astfel ca partea de jos arata ca un clafoutis insa partea superioara arata mai mult ca un pandispan. Cumva s-a separat in doua straturi cam asa ca si prajitura inteligenta. :D Asa ca i-am spus in final tarta cu mure. :D Foarte buna si aromata si daca murele n-ar avea samburii aceia suparatori, ar fi chiar perfecta. Oricum merge foarte bine la cafeaua de dimineata.
Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, laptele si frisca si se mixeaza in continuare. Se toarna tot amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt . Se pun fructele si se da tava in cuptorul preincalzit. Se coace prajitura 30 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.