Tarte cu mar si stafide

de adasev12 in Dulciuri, 2 Apr 2011 | 3606 vizualizari

 

aveam o foaie de aluat si vroiam ceva cu mar....asa ca am pus de nise tartute care au fost mult prea bune si prea putine...:D

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat de la Buitoni
  • 2 mere
  • gem de portocale
  • condimente aromate( scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara)
  • doua maini de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mar si stafide:

Foaia de aluat se decongeleaza la temp camerei , se desface si se lasa pe hartia in care e amblata.

Se taie bucati mici, in ce fel de forme doriti sa aiba tartele.

Eu le-am taiat patrate, iar marginile le-am folosit pt a face grilajul de deasupra tartelor.

Pe fiecare bucatica de tarta am uns gem de portocale( al meu a avut si nuci, asa l-am facut acum ceva timp), apoi am presarat stafide pe care in prealabil le-am lasat sa se umfle in lapte.

Merele le-am curatat si taiat felii rotunde, apoi am asezat cate o felie pe fiecare tarta, apoi am presaratr praf de condimente aromate, putin zahar iar deasupra am pus felii de aluat din ce mi-a ramas.

Le-am presat sa se lipeasca  si le-am asezat in tava cu hartie de copt. le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 pt o jumatate de ora aprox.,pana s-au rumenit frumos.

Au un gust extraordinar de bun...iat acel aluat de la Buitoni e superrrrrrr!!!!!!( doar ca prea putine au iesit dintr-o singura foaie.....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post