Tarte cu peste

de Laly in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2011 | 5601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 1 galbenus
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 2-3 linguri de apa
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 conserva de ton
  • 1 rosie
  • 100 gr porumb din conserva
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 3 fire de ceapa verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu peste:

Aluatul:

-frecam untul moale,la temperatura camerei cu galbenusul,un praf de sare,apoi adaugam putin cate putin faina si apa.Framantam bine aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini.Ungem formele de tarta,sau formele de briose cu putin ulei. Intindem aluatul,apoi taiem si punem aluatul in forme imbracand si peretii. Acoperim aluatul cu folie de aluminiu,pentru a se coace frumos,fara sa se umfle.Coacem circa 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.Scoatem formele din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Umplutura:

-amestecam bucatile de ton cu boabele de porumb,ceapa verde curatata si taiata rondele subtiri,rosiile curatate si taiate cubulete mici.Adaugam uleiul de masline,zeama de lamaie si sare dupa gust.

Umplem tartele cu aceasta salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torta Pasqualina