Tarte Tatin aux Poires

de Mitinita in Prajituri, 4 Dec 2012 | 3278 vizualizari

 

Nu puteam sa nu fac o mica incursiune in patiseria frantuzeasca si cum aveam niste pere dulci,m-a dus gandul direct la o tarta tatin. Nu pot sa-mi inchipui de ce,inca nu o mai incercasem....dar oare de ce,e atat de simpla si atat de buna. Intruchipeaza tot ce inseamna rustic:simplu,bun si de calitate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tigaie de fonta de 24 cm:
  • o jumatate de pachet de aluat de foietaj
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar brun
  • 3 pere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin aux Poires:

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.

Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.

Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.

Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.

Rasturnam tarta pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin aux Poires" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu prune