Tavalita roz

de LC in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 3927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 5 oua
  • 3 linguri miere
  • un plic praf de copt stins in putin lapte
  • 200 ml lapte
  • Sirop:
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 150- 200 ml lapte
  • esenta rom dupa gust
  • 400 g fulgi nuca de cocos roz
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita roz:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare....si apoi turnam zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine pufoasa.

Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, margarina mierea si laptele.

Amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste albusuri si amestecam usor de jos in sus. Turnam si faina si amestecam.

Coacem la foc potrivit, nu inainte de pune o foaie de copt. ( cam 25-30 minute...dar cel mai sigur testam cu scobitoarea...eu am folosit un vas yena dreptunghiular mai inalt). Dupa ce s-a copt il scoatem si il lasam la racit.

Intre timp pregatim siropul: punem untul, zaharul, laptele, cacaoa, esenta pe foc si lasam pana da un clocot.

Blatul il taiem dupa ce s-a racit complet si fiecare bucatica o vom inmuia in siropul obtinut ( care trebuie sa fie rece) si vom tavali prin nuca de cocos roz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita roz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamington de ciocolata