Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă

de iry-gabriela in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 6387 vizualizari

 

Ce pot sa sun....ușor insiropata, destul de aspectoasa si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de ulei;
  • 5 linguri de zeama de portocală;
  • o cana de făină;
  • un praf de sare si un praf de copt.
  • Pentru sirop:
  • un pahar de apă (sau lapte);
  • 2-3 linguri de zahar;
  • 2-3 linguri de cacao;
  • esență de rom;
  • 1/2 pachet margarină ;
  • nuca de cocos si miez de nucă .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă:

Pentru inceput se separă albușul de gălbenuș.

Albușurile se vor mixa cu un  praf de sare pana se formează o bezea .

Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul până se va forma o cremă spumoasă., apoi se vor adauga in fir subtire cele 5 linguri de ulei.

Peste gălbenușurile batute spumă se va adauga treptat albușurile amestecând ușor,  până se încorporează toata bezeaua.

In această compoziție, se va adăuga si zeama de portocale , după care se va adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt.

 Compoziția obținută se va pune intr-o tavă  pe care o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faină. 

Se va tine la cuptor 45 de minute,  se lasă sa se răcească,  după care se va tăia pătrățele mai mici sau mai mari.

Cât se raceste blatul se va pune apa  (respectiv lapte) la fiert, în care am adaugat zaharul si cacao.

 După ce se va topi zaharul si apa este fierbinte sa va adauga esență de rom si margarina.

Prin acest sirop se vor trece pătrățelele de pandișpan dupa care se vor tăvăli prin nucă de cocos si miez de nucă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:23

Daniela

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:23

Rocsi

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:24

Va mulțumesc tuturor pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert trandafirasi in foietaj