Tian cu dovlecei si rosii

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2009 | 11067 vizualizari

 

In zilele in care nu aveti prea mult timp la dispozitie pentru bucatarit, va propun acesta reteta simpla gasita intr-o carte de retete Montignac. Am ramas placut surprinsa de cat de gustoasa este, de aceea v-o recomand si voua. Nu va ganditi ca este o reteta pentru dieta, poate fi o garnitura excelenta pentru friptura preferata. Mie mi-a placut foarte mult si aspectul, sa nu mai vorbim de gust.

 

INGREDIENTE

  • 3 rosii coapte
  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri branza
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare, piper, ierburi Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tian cu dovlecei si rosii:

Spalam legumele, curatam dovlecei de coaja si le taiem felii de aceeasi grosime. Intr-o tava unsa cu ulei de masline, punem alternativ felii de dovlecel si de rosii. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp batem oul impreuna cu cele doua linguri de smantana si de branza.
Dupa cele 15 minute, scoatem tava din cuptor, punem peste legume sosul de branza si presaram ierburi de Provence. Introducem apoi tava din nou in cuptor pentru 20 de minute.
La momentul servirii presaram patranjel proaspat tocat. Va doresc pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tian cu dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciuperci si omleta