Astăzi vă propunem celebrul desert Tiramisu în varianta cu căpșuni. Se prepară atât de ușor și iese foarte aromat și cremos.
Pentru acest Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat, sunt necesare următoarele ingrediente: pișcoturi, ouă, zahăr, căpșuni, mascarpone, cacao.
Cum se prepara Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat:
Pregătește la îndemână o tavă din ceramică pentru montarea desertului.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Pune gălbenușurile într-un bol, adaugă un praf de sare și jumătate din cantitatea de zahăr și mixează-le bine până își dublează volumul și se deschid la culoare. Adaugă brânza mascarpone și esență de vanilie și mixează bine până se omogenizează crema.
Pune albușurile în alt bol și mixează-le până capătă consistență și se albesc. Adaugă zahărul și mixează din nou până obții o bezea lucioasă și fermă. Cu ajutorul unei spatule, încorporează treptat albușurile în compoziția de gălbenușuri cu mascarpone. Crema rezultată trebuie să fie omogenă și aerată.
Pisează ușor câteva căpșuni și pune piureul obținut peste cremă și amestecă.
Curăță și taie restul de căpșuni în cubulețe, apoi pune-le în crema de ouă.
Trece fiecare pișcot prin lapte, apoi așază-l în tavă. Procedează la fel până obții un prim strat de pișcoturi. Pune jumătate din cremă și nivelează frumos. Formează la fel al doilea strat de pișcoturi insiropate și toarnă restul de cremă, la fel în strat egal. Pune prăjitura în frigider, pentru minim 4-5 ore ca să se închege bine.
Înainte de servire, pudrează prăjitura cu cacao și decorează cu căpșuni proaspete.
Servește o porție delicioasă din cel mai răcoritor și delicios Tiramisu.