Tiramisu reţetă adaptata

de vanilla in Torturi, 26 Oct 2010 | 6581 vizualizari

 

Prajitura asta este preferata fratelui meu si o fac mereu cu mare drag. Acum insa a fost ceea mai reusita. Este extraordinar de simplu de facut....Chiar daca se serveste in marile restaurante ale lumii, nu ai nevoie de studii superioare la Le Gordon Blue Cullinary School ca sa o prepari.

 

INGREDIENTE

  • Ai nevoie de :
  • 1 pachet mare de piscoturi de sampanie
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 500 gr de branza Mascarpone
  • 250 ml de cafea tare si aromata+1 esenta de migdale
  • 100 ml de frisca
  • 1 plic de granule de gelatina
  • Cacao si zmeura

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

 Tiramisu reţetă adaptata

Prima si prima data..ca sa iasa un tiramisu ca la mama lui acas`  trebuie sa faci sosul zabaglione...

Nimic mai simplu...Freci galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma cremoasa. Si asta e elaborosul sos zabaglione....

Apoi dizolvi gelatina cam in 3 linguri de frisca...

Pasul urmator bati frisca cu zabaglione si mascarpone cu mixerul... la sfarsit adaugi gelatina mai mixezi cam 1 min si dai totul la rece cam pentru 15 minute.

Pentru a arata si mai frumos eu am asamblat tiramisul intr-o forma cu margini detasabile. Iar pentru a nu se lipi, am uns marginile cu ffff putin  ulei si nu am pus piscoturi pe margini.

Pentru anasamblare...Am inmoiat piscoturile in cafeaua amestecata cu  esenta de migdale si am tapetat fundul formei de tort cu pisctorile. Am pus apoi un strat de crema....si iar piscoturi inmoiate...si iar crema....si tot asa...deasupra insa e musai musai sa ai un strat subtire cam de juma` de deget de crema. Am pudrad bine cu cacao, am ornat cu frisca si apoi am pus tava  la rece cam o ora inainte de a servi.

Un desert fff usor de facut si fff de efect....Il recomand chiar si pentru musafirii mai capriciosi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu mascarpone