Tiramisu reţetă clasica

de flori_s in Prajituri, 26 Iun 2011 | 4540 vizualizari

 

Tiramisu reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 3 oua + 6 lg zahar + mascarpone
  • piscoturi
  • apa+cafea+brandy+1lg zahar
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă clasica:

Tiramisu reţetă clasica

Galbenusurile, separate de albusuri, se mixeaza cu 3 lg de zahar si cu 500g de mascarpone. Albusurile se mixeaza  cu o piscatura de sare si 3 lg de zahar, pana cand compozitia devine bezea. Bezeau se amesteca apoi cu galbenusurile si mascarpone.

Piscoturile se inmoaie in sirop, apa si cafea in cantitati egale (cam 200 de ml de apa si 200 de cafea) cu 1 lg de zahar si brandy(dupa gust).

Se asterne intai un strat subtire de crema, dupa care un rand de piscoturi, apoi altul de crema, inca unul de piscoturi si inca unul de crema( mai consistent) . Peste, se orneaza cu multa multa pudra de cacao .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu cu zmeura