Tiramisu reţeta originală

de susu in Prajituri, 18 Mai 2010 | 8411 vizualizari

 

Dupa cum stiti sunt foarte multe retete de tiramisu, am incercat si eu mai multe dar aceasta este Tiramisu reţeta originală, fara lapte, albusuri sau frisca. Incercati-o si nu veti regreta. Tiramisu este preferata mea si o fac pe toata perioada verii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 ml lichior amaretto
  • 500 g mascarpone 
  • 250 g piscoturi savoiardi
  • 2 cesti expresso sau cafea foarte tare indulcita putin
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta originală:

Tiramisu reţeta originală

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti amaretto folositi cognac, ii da o aroma aparte. Cafeaua se strecoara bine de zat.

Piscoturile se inmoaie repede pentru 2 secunde in cafeaua racita. Se aseaza intr-un vas un rand de piscoturi si deasupra crema. Ultimul strat va fi de crema. Se orneaza cu cacao si boabe de cafea. De preferat a se orna cu cacaoa a doua zi inainte de servire.Cine doreste poate presara si cappuccino sau ness amestecat cu cacaoa. Se tine la frigider 24 ore. Am facut mai multe retete de tiramisu dar reteta originala nu contine lapte sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]