Toba de Moldova

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 25065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urechi de porc
  • soric
  • ceafa
  • limba
  • rinichi
  • muschi de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de Moldova:

Se folosesc aceleasi ingrediente ca si in reteta de toba traditionala, fara ficat si plamani, dar cu mai multa carne de la gat si muschi.

Se parlesc urechile, se rad foarte bine si se parlesc. Se fierbe limba si se curata de pielita groasa.Apoi se fierbe muchiul, rinichii, urechile si picioarele. Se taie marunt carnea si toate celelalte ingrediente. Se amesteca cu feliute subtiri de slanina, sare si piper.

Se adauga putina zeama concentrata preparata ca pentru piftie din picioarele de porc. Cu compozitia obtinuta se umple stomacul de porc, se coase si se pune la fiert in zeama in care au fiert muchiul, rinichii etc.

Cand este gata se scoate si se pune la presat intre 2 funduri de lemn cu o greutate deasupra.

Cand se serveste se taie feliute subtiri.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de Moldova" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Nicolae 1

20.12.2012, 08:54

se face fara apa gelatinata dupa ferbere se pune la teasc sa se raceasca 12 ore se afuma in fum cald se pune din nou la tesc ,prin presare cind este calda ca grasimile din interior sa omogenizeze tot continul iar surplusul de grasime iese afara se lasa sa se raceasca ate 12 ore se poate pasta la rece in loc aerist..,pofta buna ...

Geanina87 1

13.12.2013, 06:52

ce bine arata

reisnaor_2006 1

11.12.2014, 18:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

ieri la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

ieri la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa