Ardeii capia prăjiți sunt un preparat de vară tipic din Albania.
Sa mănâncă prăjiti asa simplu sau cu sos de roșii proaspete, cine doreste adăuga ceapă; sunt superbe umplute cu brânză; minunate cu oțet, usturoi și ulei; lacomi cu sos ricotta...
Aș putea vorbi o întreagă pagină despre ardeii prăjiți, sunt ca o friptura pentru vegetarieni.
Spălați și uscați ardeii, scoateți semințele și prăjiți cu 60 ml de ulei de măsline. Utilizați o tigaie inaltă cu capac pentru a vă proteja de stropii de ulei, intoarceti ardeii de mai multe ori până când acestea devin moi.
Scoateți ardeii din foc, puneți pe o farfurie și acoperiți cu filmul ca sa se faca umiditate. După 10 minute, descoperiți și curățați coaja.
Taieti rondele ceapa și prăjiți cu restul uleiului până devine lucioasa și transparenta.
Se spală roșiile si se macină sau se dau prin razatoare mare. Se adaugă sucul de rosii peste ceapă, se adaugă zahăr și se acoperă.
Gătiți la foc mediu timp de 15-20 de minute până când pierde toată apa.
Acum adăugați ardeii capia, sare, piper, ardei iute și lăsați timp de 10 minute, la foc lent.
In cele din urmă, puneti patrunjel și tarhon tocat și serviti fierbinte.
1
Acest preparat merge perfect cu orez alb.