Tocană de berbecuț

de Panacris in Oaie, 27 Ian 2013 | 7433 vizualizari

 

O mâncare sățioasă și gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • pulpă de berbecuț cca. 1000 g,
  • ceapă roșie 3 bucăți,
  • ardei grași 3 bucăți,
  • ardei kapia copt 3 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru,
  • foaie de dafin,
  • vin alb demisec cca. 250 ml.,
  • usturoi 6 căței.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de berbecuț:

Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezoneaza de sare, piper și mirodenii, se completează cu cca. 300 ml apă și se lasă la fiert, acoperit, cca. 30-40 de minute la foc mediu. Spre finalul fierberii se adaugă vinul și se mai lasă să clocotească cca. 10 minute. Între timp se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă după ce s-a oprit focul, amestecându-se ușor până ce se înglobează în tocană. Se servește fierbinte după gust cu mămăliguță, piure de cartofi sau, în cazul nostru cu găluște din cartofi și murături de sezon. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de berbecuț" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:50

Super!

marianascarlat 1

07.05.2013, 22:29

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 08:56

minunata tocanita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel cu bere la cuptor