Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

de Adi in Porc, 15 Feb 2019 | 3926 vizualizari

 

Tocana de cartofi este, cred, cea mai populara mancare la noi in casa, dar incercam sa o combinam in diverse feluri.
De data aceasta am preparat-o eu, partial, bineinteles.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr scarita afumata
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 200 gr pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata:

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.

Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.

Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii.

Se lasa sosul sa fiarba cateva minute, apoi se adauga cartofii curatati si tocati cuburi si se completeaza cu supa de la scarita afumata, cat sa fie cartofii acoperiti.

Se asezoneaza pe parcurs cu sare si condimente, se lasa sa se patrunda bine cartofii si se adauga scarita fiarta pana aproape se desface de pe oase. Se mai completeaza cu supa de la scarita, daca tocana este prea consistenta. Spre final de fierbere, se mai adauga un catel de usturoi razuit, iar dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul verde, tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura